/01

FAQ

Du har spørsmålene, og jeg har svarene. Under her finner du svar på de spørsmålene jeg får oftest. Ta deg noen minutter og les gjennom svarene. Lurer du på noe som ikke jeg har svart på her så gi meg en lyd. Spør i vei!

familiefotografering

HVA GJØR VI HVIS VÆRET ER DÅRLIG? + -

Dere som bor på Vestlandet vet at været ikke alltid er verken forutsigbart eller stabilt. Når dere booker meg til en familiefotografering så ser vi an været i dagene før jeg skal ta bilder av dere. Om været ser ut til å bli elendig så finner vi en ny dato som passer. Men husk, – overskyet vær er supert å fotografere i, og hvis det er strålende sol uten en eneste sky så finner vi litt skygge.

HVA GJØR VI HVIS VI HAR SURE BARN PÅ FOTOGRAFERINGEN? + -

Unger er unger, og det skal de få være. Hvis et barn absolutt ikke er med på å ta bilder selv når vi er kommet godt i gang, eller bare er trøtt og lei seg, så booker vi rett og slett om fotograferingen til en ny dag og prøver igjen. Sånn er livet og sånn er små barn, – som tobarnsmor vet jeg alt om dette.

Så ikke la stress over hvordan barna dine vil oppføre seg på en fotografering stoppe deg fra å booke meg til å ta bilder av dere. Litt nervøsitet i starten, unger som løper i ulike retninger, snørr som må tørkes og litt herlig kaos er jeg vant til! Og det er jo akkurat dette som skaper levende og naturlige bilder.

HVOR LANG TID BRUKER DU PÅ EN FAMILIEFOTOGRAFERING? + -

Når jeg tar bilder så kikker jeg ikke på klokken. Tidsrammen på en familiefotografering er kun et utgangspunkt. Jeg avslutter ikke en fotografering før jeg føler jeg har fått de bildene jeg vil gi til dere. At dere sitter igjen med bilder som får dere til å smile er viktigere enn om jeg går litt over tiden.

HVA SLAGS KLÆR SKAL VI GÅ MED? + -

På en familiefotografering er det greit å holde seg til to-tre basisfarger som passer godt sammen, og å unngå for mye mønster og store logoer. Husk at dere trenger absolutt ikke gå i like antrekk i samme farger, – det viktigste er at både stilen og fargene dere velger passer fint sammen uten å bli bråkete.

Mørkegrønt, mørkeblått, svart, hvitt, jordfarger og sennepsfarger blir veldig fint på bilder. Ull og strikkeklær fungerer alltid. Spør om dere er i tvil! Jeg sender gjerne en inspirasjonstavle til dere med forsalg til antrekk og farger. 

Hvordan kan vi få naturlige bilder av oss? + -

Det er min jobb som fotograf å få dere til å føle dere komfortable med å bli tatt bilder av, og å få dere til å slappe av foran kameraet. Det er også min jobb å fortelle dere hvordan dere skal stå, og hva dere skal gjøre slik at bildene blir fine. På en fotografering gir jeg alltid små instruksjoner som vil hjelpe til at bildene blir naturlige, – og hjelper til slik at dere koser dere. Det jeg ikke gjør er å stille dere opp i unaturlige og kleine poseringer. Jeg kan love dere latter, prat og fin stemning.
Og jeg vet ikke hvor mange ganger jeg har hørt på slutten av en fotografering at: «Dette gikk jo så fint, – og det var jo faktisk veldig gøy!»

ærlige og autentiske kjærlighetshistorier

bryllupsfotografering

hvordan foregår bookingen? + -

1. Hvis dere tenker at jeg kan være riktig bryllupsfotograf for dere, så send meg en melding via kontaktskjemaet for å høre om datoen deres er ledig.

2. Hvis datoen er ledig så møtes vi over en kaffe i Bergen, eller tar en prat på Zoom. Dette gjør vi både for å finne ut om vi er en god match, og for å sammen se på hvilken av mine pakker som passer best for dere.

3. Om vi klaffer og begge tenker «YES!», så sender jeg dere en kontrakt som dere leser gjennom og så signerer når dere er klar. Jeg sender også ut en faktura som er på 40 % av pakkeprisen som betales ved booking.

4. Når kontrakten er signert, og fakturaen er betalt, så er datoen satt av til dere. Da er det bare å starte nedtellingen til dagen deres, og jeg er der for dere om dere har spørsmål, ønsker innspill på tidsplanen eller hvis trenger anbefalinger på andre bryllupsleverandører (stylist, blomster, underholdning osv.)

Fotograferer du bryllup utenfor Bergen? + -

Ja! Så absolutt. Jeg reiser der dere feirer bryllupet deres. Reisekostnader kommer utenom, avhengig av reiselengde og eventuelle behov for overnatting. Ta kontakt så kommer jeg med pris.

Hvordan leverer du bildene fra et bryllup? + -

Bildene leveres i et vakkert og brukervennlig digitalt galleri. Fra galleriet kan dere laste ned bildene så mange ganger, og så mange steder dere ønsker. Galleriet er også lett å dele med familie og venner.

Hvor lang leveringstid har du? + -

Dette kommer an på hvilken pakke dere velger. Vanlig leveringstid er mellom 6-8 uker.

Kommer det tilleggsutgifter? + -

Det kommer aldri noen overraskende tilleggsutgifter fra meg. Prisen dere ser er prisen dere betaler.

Kan vi utvide pakkene med flere timer? + -

Absolutt! Prisen per påbegynte time er 3000 kr. Dette kan dere legge til ved booking, eller på samme dag som bryllupet om dere ser behov for det.

Må vi bestille innrammede bilder og album via deg? + -

Det må dere absolutt ikke. Bildene i det digitale galleriet dere får fra meg kan lastes ned i full oppløsning, og de egner seg derfor for forstørring eller innramming. Dette kan dere gjøre fra den leverandøren dere selv ønsker.

MEN, dere kan også velge å bestille gjennom meg. Jeg bruker de aller beste leverandører som kun fotografer kan bestille gjennom, og jeg kan derfor garantere at produktene dere får via meg er av beste kvalitet, at de er laget for å vare, og at farger gjengis på korrekt måte. Spør meg om du lurer på priser på produkter.

Tilbyr du delbetaling? + -

Ja! Jeg vil ikke at prisen skal være en grunn til å ikke booke meg, så delbetaling uten ekstra kostnader er alltid en mulighet.

de ekte og uoppstilte øyeblikkene