© Inger Paulsen fotografi bryllupsfotograf bryllupsfoto bryllup

Mine 5 beste tips til bryllupsdagen

De fleste som gifter seg har ikke giftet seg før, og det er mange små og litt større ting som kan være utrolig nyttig å vite om slik at bryllupsdagen blir best mulig. Selv om jeg ikke har giftet meg enda (!), så har jeg plukket med meg utrolig mange gode tips etter å ha vært bryllupsfotograf i mange år nå.

Og guess what, – her får du mine topp 5 tips som jeg har sett at virkelig gjør en forskjell på hvor bra dagen blir!

 

Here you go:

 

1. Mobilfri vielse

Har dere tenkt på om dere ønsker en mobilfri vielse? Mobiltelefoner (eller enda verre: i-pad’er!) kan ofte være en ganske stor forstyrrelse som tar vekk mye av opplevelsen av at gjestene er i øyeblikket sammen med dere.

Om dere ikke ønsker mobiler under vielsen så er et lite tips å si fra om dette til gjestene på forhånd, – enten i invitasjonen eller om dere har en Facebook-gruppe dere legger ut info på. Dere kan f.eks også skrive at dere har en fotograf til stede som tar bilder som gjestene kan få tilgang til i etterkant om de ønsker bilder fra selve vielsen.

Ofte kan en viglser være behjelpelig å minne gjestene på dette rett før vielsen, eller hva med å sette opp et fint og hyggelig skilt om dette der gjestene kommer.

 

Og en bonus: bildene dere får av fotografen fra vielsen blir mye, mye finere uten masse mobiltelefoner!

 

© Inger Paulsen fotografi bryllupsfotograf bryllupsfoto bryllup bryllupsgjester

 

2. Olje på ringene.

Dette er en perfekt oppgave for forloveren som skal passe på ringene frem til vielsen når dere endelig skal sette de på hverandre. Be han eller hun om å smøre et tynt lag med olivenolje/matolje inni ringene før seremonien. På denne måten vil de være mye lettere å sette på når det er tid for dette.

Ofte er man jo litt stresset under vielsen (ikke så rart!), og da kan fingrene lett utvide seg. Olje i ringene er superlurt!

 

 
3. Be den som vier dere om å flytte seg før dere kysser, – det er faktisk lov!

Dette punktet tror jeg ikke så mange tenker på, – før de kanskje ser på bildene fra bryllupsdagen. For der står dere, – helt nygifte og gir hverandre det første kysset, – og så står det en prest eller viglser rett bak dere og gliser, og ødelegger (nesten) hele bildet. 

Jeg har ikke tall på hvor mange prester eller vigslere som er med på kyssebilder fra vielser, og som (ihvertfall i mine øyne) ikke skulle vært med. Joda, de ser ofte veldig glade ut der de står og ser på at dere kysser, men bildet hadde vært så mye finere uten hen der.

Så ta en prat på forhånd med den som skal vie dere, og spør fint om han eller hun kan trekke seg litt til siden akkurat når dere skal kysse. Jeg tipper at de sier «Ja, så klart!»

 

© Inger Paulsen fotografi bryllupsfotograf bryllupsfoto bryllup

 

4. Ta en pause, kun dere to.

Ta en liten stund alene i løpet av bryllupsdagen – bare dere to. Dette er så viktig! Gå et sted litt for dere selv, ta noen dype pust, se litt på hvor fine dere er, hold rundt hverandre og bare vær litt sammen for å kjenne på at dagen endelig er der.

Om det så kun er 10 minutter, – bare gjør det!

 

© Inger Paulsen fotografi bryllupsfotograf bryllupsfoto bryllup

 

5. Nyt dagen, – og drit i de små tingene som ikke går etter planen!

En ting som er sikkert er at ikke alt vil gå etter planen. Noe blir forsinket, noe har dere glemt, noe uventet skjer og et eller annet kommer til å gå litegrann skeis. Og sånn er det!

Prøv å gå inn i bryllupsdagen med en innstilling om at det aller viktigste er at dere to skal gifte dere, og at dere og gjestene skal nyte dagen! Og hvis noe går litt galt så skal dere rett og slett bare le av det.

 

© Inger Paulsen fotografi bryllupsfotograf bryllupsfoto bryllup

 

Og siden jeg ikke klarer å holde meg til 5 tips. Her kommer det to tips til som en liten bonus:

 

 

6. Skriv en liste over gruppebildene.

Et av tipsene jeg alltid gir til brudeparet er å sette seg ned i forkant for å lage en liste over hvilke ulike gruppebilder som de ønsker at jeg skal ta på bryllupsdagen. Det er så lett å glemme noen sammensetninger på selve dagen når man er full av følelser og spenning.

Lag listen klar noen uker før bryllupet, send den til fotografen i forkant, – så er det én ting mindre å tenke på da selve dagen er der. 

 

© Inger Paulsen fotografi bryllupsfotograf bryllupsfoto bryllup

 

 

7. Gå inn skoene før bryllupet!

 

Au, au, au! Jeg lover deg at det ikke er behagelig å gå inn nye sko på bryllupsdagen. I starten kan det virke som det går fint, men så når dere er kommet til litt uti middagen og du sitter der med ømme, vonde føtter med begynnende gnagsår…, da angrer du da!

Så gå inn skoene litt hjemme i stua før bryllupet, – skoene holder seg like fine som nye, og de kommer til å være mye mer behagelig å ha på seg. Husk, disse skoene skal du ha på deg i kanskje 12 timer, og da bør du ha gått de inn litt ihvertfall! Og dette gjelder mennene også! Stive, nye dresssko er ikke digg. 

 

© Inger Paulsen fotografi bryllupsfotograf bryllupsfoto bryllup

 

Ok, vær så god, og thank me later! 😉