© Inger Paulsen fotografi parfotografering parfoto kjærestefoto forlovelsesfotografering

Hvorfor er det lurt å ha en parfotografering før bryllupet?

Kjærestefotografering. Parfotografering. Forlovelsesfotografering.

Kjært barn har mange navn osv. Men hva er egentlig en slik fotografering, og hvorfor er det lurt å ha det før bryllupet? 

Mange bryllupsfotografer tilbyr kjærestefotografering i enkelte av pakkene sine, enten som et tillegg, eller inkludert i pakkeprisen. Det kan være fort gjort å tenke at dette ikke er noe dere trenger, – dere skal jo ta massevis av bilder i bryllupet.

Her er mine tre grunner til at jeg anbefaler å ha en slik kjærestefotografering før dagen deres:

 

© Inger Paulsen fotografi parfotografering parfoto kjærestefoto forlovelsesfotografering

1. Se på det som en prøvefotografering, – en slags generalprøve. Men gjør det gøy!

De færreste som skal gifte seg har vært hos en profesjonell fotograf før, og mange kommende brudepar jeg snakker med gruer seg litt (eller faktisk endel) til å skulle være foran kameraet og til å være midtpunktet.

Ved å ha en kjærestefotografering så får dere øvd dere på å bli tatt bilder av, dere får følt litt på hvordan dere og fotografen jobber sammen, og dere vil bli trygget på at det faktisk kan være skikkelig gøy å få være dere selv foran kameraet.

En dyktig fotograf vil være der for å passe på at dere er komfortable, at dere får hjelp til poseringer som er naturlige for dere, og at dere faktisk til og med glemmer at kameraet er der og det føles som at dere bare er der med hverandre.

Når bryllupsdagen er der så er det plutselig ikke skummelt i det hele tatt siden dere har vært gjennom dette før med fotografen deres, og mest sannsynlig ble kjærestefotograferingen en fin opplevelse dere kan tenke tilbake på med et smil.

 

© Inger Paulsen fotografi parfotografering parfoto kjærestefoto forlovelsesfotografering

 

2. Bruk bildene i forbindelse med bryllupet

Nå har dere plutselig mange fine bilder av dere selv sammen som dere kan bruke til masse fint! Noen velger å ta kjærestebildene i god tid før bryllupet, og da har dere plutselig mange muligheter til å bruke de.

 

Her er noen tips til hvordan dere kan bruke bildene av dere:

– Mange velger å sende ut en «Save the date»-mail for å be gjestene holde av datoen før alt av detaljer som trengs for å sende ut invitasjonene er på plass. Ha med et bilde av dere to her da vel!

– Bruk de på selve invitasjonene til bryllupet.

– Det blir mer og mer populært for brudepar å lage en egen bryllupsnettside der de holder gjestene orientert om alle detaljer for den store dagen. På en slik side er det kjempefint å ha med noen nydelige bilder av dere to.

– Ha de med på selve det trykte programmet til vielsen

– eller hva med å bruke de til å lage en gjestebok som gjestene kan skrive i på bryllupsdagen? Dette kan være en fin skrivebok der dere limer inn noen av bildene av dere på enkelte av sidene, eller dere kan få designet en personlig fotobok med plass til å skrive i (dette finnes det flere maler på vet jeg).

 

© Inger Paulsen fotografi fotograf bergen portrett

 

3. Se på det som en date

Hvorfor ikke stoppe opp litt i hverdagen, pynte dere og ta fotograferingen som en date. Litt tid alene, – litt tid til å bare være kjærester.

Men hvordan gjøre det til en date?

– Legg fotograferingen til et sted som betyr noe for dere. Dette kan være et sted dere pleier å gå tur, en del av byen dere pleier å rusle rundt i, eller i deres egen hage.

– Ta med dere fotografen på en aktivitet dere pleier å gjøre. Dette kan være en fjelltur, på kafè-date, tur med hunden, picnic ved sjøen, på fisketur, sushilunsj på en benk i parken eller rett og slett på en rusletur i sentrum eller i nabolaget deres.

– Har dere barn, – skaff barnevakt, eller ha fotograferingen mens barna er i barnehagen eller på skolen, – og gled dere til litt voksentid!

 

© Inger Paulsen fotografi bryllupsfotograf bryllupsfoto bryllup

© Inger Paulsen fotografi bryllupsfotograf bryllupsfoto bryllup

© Inger Paulsen fotografi bryllupsfotograf bryllupsfoto bryllup

 

En liten bonus:

Altså, hvem vil vel ikke ha skikkelig fine bilder av seg selv som par?

Jeg tipper mobilene deres er fulle av halvkleine, smårare og morsomme selfier (og det er fantastisk), men jeg lover dere at det er noe helt eget med kvalitetsbilder som er tatt av en fotograf som ser dere som det paret dere er.

Og joda, – det skal jo bli tatt portrettbilder av dere i bryllupet, men jeg vil påstå at det er noe eget med det å ha bilder fra tiden da dere var kjærester som er tatt i en mer naturlig setting, – og der dere ikke er i brudeklærne (og kanskje derfor er litt mer dere selv).

Det å investere i skikkelige parbilder er noe dere ikke vil angre på, og tenk så gøy å kunne ta frem disse bildene om 10-20-30 år og vise eventuelle barn/barnebarn hvor freshe, unge og forelsket dere var den gangen.

Jeg håper jo selvfølgelig at forelskelsen fremdeles vil være der etter alle de årene, – men tenk så fint å kunne ta frem disse kjærestebildene som får dere til å huske hvordan akkurat den spesielle tiden før dere giftet dere var. 

 

© Inger Paulsen fotografi parfotografering parfoto kjærestefoto forlovelsesfotografering